Резніков пояснив, чому сповільнився контрнаступ ЗСУ на півдні

Резніков пояснив, чому сповільнився контрнаступ ЗСУ на півдні

Укрінформ
Наступальна кампанія ЗСУ сповільнилася на півдні, оскільки російські війська використовують зрошувальні канали як окопи.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю японському телеканалу суспільного мовлення NHK сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

«Я б сказав, що ми маємо реальний план, щоб звільнити Херсон. Так само ми маємо реальний план звільнити всі тимчасово окуповані (російськими військами – ред.) території України», - зазначив він.

За словами Резнікова, перший етап бойових дій полягав у стримуванні російських військ, а другий – у стабілізації лінії фронту.

Міністр зазначив, що зараз ЗСУ перебувають на третьому етапі – контрнаступальній кампанії, в ході якої українські сили відвойовують захоплені території.

За його словами, нині наступальна кампанія сповільнилася на півдні, оскільки російські війська використовують зрошувальні канали як окопи.

Міністр заявив, що українські сили просунуться вперед до зими, коли мобільність російських військ знизиться.

Читайте також: Україні для захисту від іранських дронів потрібні системи ППО малої дальності — Резніков

Він також наголосив, що москва знає, що використання ядерної зброї на полі бою буде ризикованим для її військ.

Як повідомляв Укрінформ, речник Держдепу США Нед Прайс застеріг росію від використання чи то «брудної бомби», чи то будь-якої іншої ядерної зброї.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-