Зеленський назвав терміни нового російського наступу та оцінив готовність ЗСУ

Читать на русском
ЗСУ змогли стабілізувати ситуацію на фронті, але для подальшого стримування росії Україні потрібні нові постачання озброєнь, заявив Зеленський.
Фото: Getty Images

ЗСУ змогли стабілізувати ситуацію на фронті, але для подальшого стримування російської армії українським військовим потрібні нові постачання озброєнь та снарядів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю CBS.

Два роки великої війни: як ЗСУ знищують окупантівНа інфографіці – як ЗСУ знищують окупантів у ході повномасштабної війни. Втрати російської армії вже перевищили 400 тисяч людей.

«Ситуація краща, ніж було два-три місяці тому, коли ми мали великий дефіцит артилерійських боєприпасів, різних видів озброєння. Ми зовсім не бачили великого, величезного контрнаступу з боку росії», – сказав він.

Водночас Зеленський вважає, що українські військові можуть бути не готові до ще одного наступу рф. За його словами, широкомасштабна атака очікується приблизно наприкінці травня чи у червні.

«А до цього нам потрібно не лише підготуватись, нам потрібно не лише стабілізувати ситуацію, тому що партнери іноді дуже раді, що ми стабілізували ситуацію. Ні, я кажу, що нам потрібна допомога зараз», – наголосив президент.

Нагадаємо, нещодавно командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк заявив, що росія створює нове 100-тисячне угруповання і може піти в наступ улітку.

Глава ЦРУ вже попередив, що відсутність додаткової допомоги Україні з боку США призведе до додаткових територіальних завоювань росії цього року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: