Відключатимуть світло сьогодні всім категоріям споживачів у низці регіонів – «Укренерго»

Читать на русском
Відключення для всіх споживачів електроенергії будуть у Північному, Центральному, Південно-Західному, Західному, Дніпровському та Південному регіонах України.

В Україні сьогодні продовжать застосовувати вимушені відключення електроенергії, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути аварій.

Про це повідомила прес-служба «Укренерго».

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Укренерго» надало операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяг, на який слід обмежити споживання всіх категорій споживачів електроенергії у Північному, Центральному, Південно-Західному, Західному, Дніпровському та Південному регіонах України», – йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити постійне балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі було пошкоджено ракетними обстрілами росіян.

У Києві сьогодні вранці також вкотре розпочалися стабілізаційні відключення світла. Мешканців міста розбили на три групи. Кожна відключатиметься у певний проміжок часу, повідомили у «ДТЕК Київські електромережі».

Нагадаємо, вимушені відключення електроенергії для промислових споживачів були і 25 жовтня.

У Харківській ОВА повідомляли, що у місті з наступного тижня також відключатимуть світло районами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: