У Мінцифри розповіли, скільки військових облігацій українці придбали в «Дії»

Читать на русском
Такий інструмент допомагає підтримати економіку країни, а також отримати пізніше відсоток гарантованого прибутку.

З моменту запуску в додатку «Дія» інструмента, який дозволяє купувати військові облігації, українці придбали їх майже на 70 млн гривень.

Про це віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомляє у Телеграмі.

З початку жовтня в застосунку «Дія» доступна нова послуга – купівля військових облігацій. Це цінні папери, що випускає держава під час повномасштабного вторгнення рф. Вартість однієї військової облігації стартує від 900 гривень.

Військові облігації в Україні: у чому їхня особливість та де їх можна купитиУ чому особливість військових облігацій, які умови придбання та де їх можна купити, читайте у матеріалі Слово і діло.

«70 тисяч військових облігацій купили українці в «Дії». Це майже 70 мільйонів гривень, які працюють на перемогу України. Зараз у застосунку доступні облігації Херсон, Мелітополь, Горлівка, Донецьк, Севастополь та Маріуполь», - зазначив голова Мінцифри.

При цьому, Федоров нагадав, що, купуючи військові облігації в «Дії», українці не сплачують комісію за платіж, податок з отриманого доходу та додаткову комісію продавцю. Такий інструмент допомагає підтримати економіку країни, а також отримати пізніше до 16% гарантованого прибутку.

Нагадаємо, що 3 жовтня у «Дії» з'явилася послуга купівлі військових облігацій, яка дозволяє спонсорувати перемогу України над російськими загарбниками й отримати від цього прибуток.

Також у «Дії» можна буде подати заявку на отримання іпотеки. «Слово і діло» повідомляло, як саме це працює.

Раніше стало відомо, скільки заявок про пошкоджене житло вже подали українці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: