• USD 39.6
  • EUR 42.3
  • GBP 49.1
Спецпроєкти

Для захисту від іранських дронів Україні потрібні системи ППО малої дальності, — Резніков

Найближчими місяцями пріоритетом для України буде отримання систем протиповітряної оборони

Олексій Резніков
Олексій Резніков / Фото з відкритих джерел
Реклама на dsnews.ua

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю Politico, передає "ДС".

Він зазначив, що отримує "чіткі сигнали" від західних партнерів про підтримку України до кінця війни та розраховує на системи для захисту неба.

"Нам потрібно розділяти цілі в повітрі — наприклад, для удару по крилатих або балістичних ракетах наші системи захисту використовуватимуть такі ракети, як від IRIS-T з Німеччини, незабаром також буде NASAMS або наші радянські системи типу "Бук". Проти іранських безпілотників ми можемо використовувати дешевше обладнання, як-от Gepard з Німеччини або Stingers і Starstreak, або інше обладнання від наших партнерів", — розповів Резніков.

Видання пише, що зміцнення захисту неба над Києвом та іншими містами залишається головним питанням для посадовців, оскільки РФ продовжує запускати ракети та безпілотники.

"Ось чому ми просимо наших партнерів знайти рішення з різними системами не лише для середньої чи великої дальності. Нам потрібні системи малої дальності з різних країн, які мають такі системи, як-от Швеція, Німеччина та Сполучені Штати", – сказав міністр.

Як писала "ДС", за словами Олексія Резнікова, українські сили ППО збивають приблизно 60% російських крилатих, балістичних ракет, дронів — ще більше.

Редактор: Віктор Костенко
    Реклама на dsnews.ua