Зеленський представив ООН українську формулу миру

08:27, 22.09.2022
Зеленський представив ООН українську формулу миру

Володимир Зеленський під час звернення в ООН. (Фото: скриншот з відеозвернення)

На 77 Генасамблеї ООН виступив Президент України Володимир Зеленський й представив "формулу миру", яка передбачає мир не тільки для України, але й для усіх країн цивілізованого світу, які зазнали збройної агресії.

 

Як інформує УМ, текст виступу глави держави оприлюднив Офіс Президента у четвер. 

 

Своє звернення Володимир Зеленський почав із подяки цивілізованому світу за реакцію на російську агресію та підтримки України у такий нелегкий час.

 

"Дякую за те, що ми обʼєднані у нашій боротьбі у відновленні миру та гарантії миру, усім народам, які потерпають від збройної агресії. Проти України вчинений злочин і ми вимагаємо відповідного покарання", — почав Президент.

 

Як зазначив глава держави, цей злочин був вчинений проти державних кордонів України, проти життя, гідності та цінностей українців.

 

Глава держави вкотре наголосив, що Україна вимагає покарання за вбивства, приниження, вторгнення на територію суверенної держави та усі звірства, які вчинила Росія проти українського народу і усього світу.

 

Зеленський, запевнив, що Україна має "формулу миру", яка передбачає мир не тільки для України, але й для усіх країн цивілізованого світу, які зазнали збройної агресії.

 

"Я говорю усім хто хоче почути, як досягнути миру. Я представляю формулу, яка спрацює не лише для нас, а й для усіх, хто може опинитися у аналогічних обставинах. Це формула яка карає за злочини, відновлює територіальну цінність і дає життя. Це формула миру", — сказав Зеленський.

 

Президент зазначив, що Україна показала свою силу, право на самозахист і тепер "ніхто не здатен нам дорікнути про слабкість і що ми не можемо себе захистити".

 

Зеленський додав, що з боку України було 88 етапів перемовин у різних форматах від початку президентства самого Зеленського.

 

Як повідомляла УМ, Україна лобіює в ООН механізм конфіскації активів рф за кордоном.