Доступність посилання

ТОП новини

Президент Зеленський підтвердив удар ЗСУ по аеродрому в Джанкої


Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 17 квітня підтвердив удар українських сил по Джанкойському аеродрому в окупованому Росією Криму.

«Хочу подякувати також усім у наших Збройних силах України, хто готує спеціальні операції – особливо важливі операції, надзвичайно вагомі, які знищують техніку російської армії, їхню бойову інфраструктуру. Сьогодні Збройні сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому. Дякую, воїни! Дякую за вашу влучність. Дякую головкому Сирському за організацію цієї операції. Окупант повинен втрачати, і кожна їхня втрата – це сила України», – сказав Зеленський.

Раніше стало відомо, що серія вибухів пролунала впродовж ночі 17 квітня в районі військового аеродрому в місті Джанкої на півночі окупованого Криму.

«Джанкой» – військовий аеродром в окупованому Криму, де дислокується 39-й гелікоптерний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу Збройних сил РФ, три авіаційні ескадрильї.

Начальниця Об’єднаного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк, коментуючи вибухи, в ефірі Радіо Свобода заявила, що військовий аеродром у місті Джанкой в окупованому Криму є «законною ціллю» для України.

Що саме могло бути уражено на аеродромі у Джанкої, начальниця Об’єднаного пресцентру сил оборони півдня не повідомила, зауваживши, що «треба дочекатися офіційної інформації від Генерального штабу».

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо вам встановити VPN.

XS
SM
MD
LG