У Раді можуть створити ТСК після заяв Зеленського щодо держперевороту

Верховна Рада може провести власне розслідування щодо можливої підготовки державного перевороту в Україні

Редактор стрічки новин
У Раді можуть створити ТСК після заяв Зе…
Фото: Facebook Давида Арахамії

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія не виключає, що Верховна Рада може створити тимчасову слідчу комісію щодо можливої підготовки держперевороту, про що раніше заявив президент Володимир Зеленський під час прес-марафону. 

Про це він заявив під час ефіру програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає Depo.ua.

Також, за словами Арахамії, згодом ситуація з держпереворотом стане предметом закритого засідання безпекового комітету Верховної Ради.

"Кримінальне провадження відкрили тільки сьогодні (29 листопад, - ред.). Треба дати час слідчим органам попрацювати. Звичайно, є інструменти парламентського контролю. Згодом ми зможемо проводити закриті слухання на комітеті, чи створити комісію. Але спочатку треба дати попрацювати СБУ", – сказав голова фракції "Слуга народу". 

Нагадаємо, 26 листопада під час прес-марафону президент Володимир Зеленський заявив, що в українських спецслужб є інформація про переговори представників України і Росії про можливу участь Ріната Ахметова в державному перевороті, який начебто планують реалізувати 1-2 грудня.

Кореспондент видання BuzzFeed Крістофер Міллер розкрив подробиці державного перевороту, про який заявив президент Володимир Зеленський під час прес-марафону. 

Невдовзі Ахметов спростував інформацію щодо ймовірного втягування його до організації державного перевороту.

29 листопада Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом підготовки до державного перевороту в Україні. 

Читайте також: Шляхами Лукашенка та Ердогана: Як історія Зеленського про переворот вплине на імідж України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme