Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У Києві невідомі обстріляли маршрутку, водій отримав травми

Невідомі 15 жовтня кілька разів вистрелили в маршрутку в Деснянському районі Києва. Внаслідок цього водій отримав тілесні ушкодження, лікарі надали йому допомогу на місці.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

На лінію 102 надійшло повідомлення, про те, що група невідомих чоловіків стріляла в автобус. На місце події виїхали правоохоронці та медики.

Поліція опитала свідків інциденту та оглянула місце події. Попередньо поліцейські з’ясували, що зловмисники декілька разів вистрелили в бік маршрутки та втекли.

Внаслідок події водій автобусу 1996 року народження отримав тілесні ушкодження. Медики допомогли йому на місці, а від госпіталізації чоловік відмовився.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 7 років ув’язнення. Поліція встановлює обставини інциденту та шукає причетних до стрілянини.

Повернення до «лихих 90-х»?

Поліція час від часу повідомляє про перестрілки та стрілянину. Приміром, 30 вересня у селі на Одещині чоловік влаштував стрілянину з мисливської рушниці. Правоохоронці намагалися вести переговори зі стрільцем, але той кілька разів вистрілив у їхній бік. У відповідь поліцейські застосували вогнепальну зброю і застрелили нападника.

А 18 вересня у Затоці в одному з барів сталася стрілянина, внаслідок якої загинув 36-річний чоловік. Протягом години правоохоронці встановили та доставили до відділу поліції підозрюваного у злочині. Кількома тижнями раніше місцева мешканка Полтави  прийшла з арбалетом до однієї зі шкіл  та почала стріляти. Внаслідок цього двоє вчителів отримали поранення.

Після обстрілу автобуса з людьми поблизу міста Люботин у серпні 2020-го президент Володимир Зеленський  заявив, що правоохоронці зосередили увагу на економічних і корупційних злочинах, що важливо. Проте, мовляв, не можна допускати повернення до «лихих 90-х» із зухвалими розбірками на вулицях.

Країна не готова до легалізації зброї

Випадки зі стріляниною — головний аргумент, чому багато чиновників виступають проти легалізації короткоствольної зброї в Україні. У березні 2021 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков  зазначив, що люди, які прагнуть легалізації цієї зброї, потім обурюються, коли через неї відбуваються інциденти.

«Усім чомусь хочеться мати короткоствольну зброю... А тепер уявіть, що ми опинимось у світі, де кожен громадянин незалежно від своєї особистої ситуації та психіки матиме можливість володіти зброєю», ㅡ казав Аваков. Таку саму позицію ще у 2019 році  підтримав  президент Володимир Зеленський.