Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» разом з обленерго і місцевими органами влади планують зробити зручні графіки відключень електроенергії

НЕК «Укренерго» почала розробляти графіки примусового обмеження споживання разом з обленерго і місцевими органами влади. Графіки мають стати зручнішими для громадян, йдеться в повідомленні компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У компанії зазначили, що наразі в енергосистемі спостерігається дефіцит потужності, й «Укренерго» вимушено вводить графіки аварійних відключень споживачів.
  • «На жаль, у деяких регіонах вони розподіляються нерівномірно, і тому одні споживачі мають доступ до електроенергії постійно, а деякі потерпають від частих відключень», – сказав голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.
  • За його словами, НЕК працює для того, щоб «допомогти обленерго, які ці графіки складають, зробити так, щоб відключення були рівномірнішими та більш справедливо розподіленими між споживачами».
  • Після останньої ракетної атаки на енергетичну інфраструктуру України енергоживлення відновлено в більшості регіонів, але окремі населені пункти досі залишаються без надійного енергопостачання.
  • Компанія продовжує ремонти, і впродовж цього часу закликає громадян заощаджувати енергоресурси. Кудрицький додав, що заклик про зменшення споживання «буде актуальним і в наступні місяці».
  • Сьогодні для підтримки стабілізаційної роботи енергосистеми «Укренерго» надало обленерго обсяг, на який потрібно обмежити споживання всіх категорій споживачів електроенергії в Північному, Центральному, Південно-Західному, Західному, Дніпровському та Південному регіонах України.

Контекст

З 10 жовтня Росія зберігає посилений темп завдання дальніх ударів по об’єктах на всій території України. Атаки по цивільній інфраструктурі, найімовірніше, є відповіддю на невдачі РФ у бою з серпня, йдеться в зведенні британської розвідки.

17 жовтня окупанти знову завдали ударів по критичній інфраструктурі Києва, Дніпропетровської та Сумської областей. Внаслідок атак Росії житловій, соціальній та енергетичній інфраструктурі України завдано збитків на сотні мільярдів доларів, повідомляє Офіс президента. 

В Україні мають оперативно створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури міст, селищ та сіл, повідомив Зеленський після стратегічної наради щодо гарантування безпеки на обʼєктах енергетичної інфраструктури.

За словами Зеленського, Росія знищує простір для переговорів масованими атаками на енергетичну інфраструктуру України, за останній тиждень РФ знищила майже третину українських електростанцій.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, щонайменше 50% потужностей теплової генерації України постраждали від російських атак. З 10 жовтня окупанти завдали близько 300 ударів по енергосистемі України, повідомив він. 

Україні потрібно на відбудову лікарень, шкіл, транспортної й енергетичної інфраструктури $17 млрд. Про це сказав президент Володимир Зеленський у своєму виступі на Міжнародній експертній конференції з питань відновлення, відбудови та модернізації України.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов заявив, що Україні потрібно €4 млрд для проходження зими та опалювального сезону, а також обладнання для водо- та енергопостачання. Європейська комісія закликала країни та компанії Європейського Союзу пожертвувати більше грошей та обладнання для підтримки енергетичного сектору України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні