СБУ порушила справу за фактом спроби держперевороту

Поділитися:

У відомстві Служби безпеки України повідомляється, що співробітники СБУ виконують кримінальну справу за фактом можливого вчинення влади.

Стало відомо, що СБУ відкрило кримінальне провадження досудового розслідування, яке стосується скоєння дій, спрямованих на захоплення державної влади України.

Уточнюється, що ця справа відкрита з метою запобігти поваленню конституційного ладу або його насильницькій зміні за частиною 1 статті 109 Кримінального Кодексу України. До справи причетні окремі особи з України та Російської Федерації.

У СБУ також додали, що перебіг розслідування буде оприлюднений згодом.

Нагадаємо, підозри на захоплення влади впали на окремих осіб після слів Володимира Зеленського, заявлених у рамках прес-марафону 26 листопада. Президент України висловив занепокоєння щодо ймовірного державного перевороту, запланованого на початок грудня поточного року, назвавши при цьому імена, які можуть у цьому брати участь.

Також ми раніше писали про коментар Володимира Зеленського щодо діяльності Ріната Ахметова: «Він має розуміти, що в нас країна називається Україна, а не ДТЕК».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу