Бутусов: Арестович висловив замасковану погрозу моєму життю

Бутусов: Арестович висловив замасковану погрозу моєму життю

30 Листопада 2021
2861
30 Листопада 2021
09:39

Бутусов: Арестович висловив замасковану погрозу моєму життю

2861
Юрій Бутусов: Тепер влада президента Зеленського погрожує мені вбивством. Це робиться навмисно гучно, щоб перелякати усіх моїх близьких та знайомих.
Бутусов: Арестович висловив замасковану погрозу моєму життю
Бутусов: Арестович висловив замасковану погрозу моєму життю

Головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов вважає, що радник голови ОП Олексій Арестович висловив йому замасковану погрозу вбивством, запропонувавши держохорону через нібито підготовку замаху на нього. 

«Радник голови офісу президента А.Єрмака Олексій Арестович оприлюднив великий текст, наповнений образами на мою адресу, зокрема, посадовець заявив, що невідомі готують з мене "нового Гонгадзе", і планують вбити протягом тижня - нібито для підбурювання протестів проти влади. Арестович вказав, що він ніби озвучив "ймовірний сценарій", і ніби він збирається надати мені державну охорону, але образлива форма подачі не залишає сумнівів – посадовець офісу президента висловив замасковану погрозу моєму життю», – написав журналіст у фейсбуці.

Бутусов додав, що найбільш загрозливо звучить, що його «мають вбити "як Гонгадзе"».

«Я непогано знав Георгія Гонгадзе по журналістській діяльності, і добре пам'ятаю, як за місяць до своєї загибелі він написав звернення до генерального прокурора М.Потебенька, де заявив, що за ним слідкують правоохоронні органи, і він викрив спостережння СБУ та МВС. Здавалось, такий розголос владу зупинить. Але Гонгадзе був вбитий після того, як президент Кучма сказав міністру МВС Кравченко "вивезти та віддати його чеченцям". Саме влада вбила журналіста. Тепер влада президента Зеленського погрожує мені вбивством. Це робиться навмисно гучно, щоб перелякати усіх моїх близьких та знайомих».

Бутусов назвав заяву Арестовича продовженням кампанії тиску на нього як на журналіста та прямим залякуванням.

«Вбачаю головною загрозою моєму життю дії з боку президента Володимира Зеленського, голови офісу президента Андрія Єрмака, начальника комітету по розвідці при президенті-першого секретаря РНБО Руслана Демченка, заступника голови офісу президента Олега Татарова, голови СБУ Івана Баканова, в.о. голови ДБР Олексія Сухачьова».

За словами Бутусова, метою оточення Зеленського є припинення розслідування провалів низки розвідувальних операцій ГУР МО України у липні-грудні 2020-го року та викриття російської агентури в Офісі президента.  

«Я чудово пам'ятаю як це робили олігархічні канали після того як вбили Георгія - яким тільки брудом не обкидували, навіть фільми крутили по всіх каналах про те, якою Гонгадзе був поганою людиною. І якщо замах на мене буде здійснено - то не з метою провокації протестів проти влади. А якраз для того, щоб дискредитувати будь-які протести проти влади, і прикрити від розслідування російську агентуру. Тому пишу про це одразу, щоб уникнути випадковостей та непорозумінь у випадку чого. "Як Гонгадзе"».

29 листопада Олексій Арестович заявив, що буде просити надати держохорону  Юрію Бутусову. Арестович написав, що з журналіста нібито хочуть зробити сакральну жертву і «вже спланували його, як чергового Гонгадзе».

Арестович назвав Бутусова «чорним пропагандистом», журналіст нібито «не цілком адекватний», адже «ніхто в здоровому глузді не дозволить собі так розмовляти з президентом країни» на пресконференції. 

У відповідь Бутусов сказав, що якби пропозиція надати йому держохорону і була, то він би відмовився від неї.

Конфлікт Юрія Бутусова і Володимира Зеленського під час пресмарафону 

26 жовтня 2021 року українська армія за допомогою дрону знищила російську гаубицю Д-30 на непідконтрольній частині Донбасу. Гаубиця вела обстріл українських позицій. Це було перше застосування ЗСУ ударних дронів.

Під час пресмарафону президент заявив, що публікація Бутусова про удар українського дрону призвела до вогню противника у відповідь і до загибелі людей. На думку Зеленського, на совісті Бутусова «смерті людей». Також президент звинуватив журналіста у співпраці з олігархом Ігорем Коломойським. У відповідь Бутусов звинуватив президента у брехні та анонсував судовий позов проти голови держави.

27 листопада Бутусов опублікував на фейсбуку відео, на якому він стріляє з гармати зі словами «по окупантах — вогонь». Журналіст стверджує, що відео зняли раніше на тренуваннях.

ДБР розпочало кримінальне провадження через публікацію відео, мовляв, його оприлюднення нашкодило інформаційній безпеці України. У ДБР уточнили, що не порушували провадження проти власне Бутусова. Предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив журналіста до артилерії.

Сам Бутусов вважає, що відкриття справи – це помста президента Зеленського.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2861
Читайте також
29.11.2021 09:32
Отар Довженко
«Детектор медіа»
6 144
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду