Єрмак розповів, чи очікувати найближчим часом переговорів з росією

Переговорів між Україною та росією не буде, — Єрмак

Українська сторона вважає усі махінації росії — з Каховською ГЕС чи Запорізькою АЕС — брудними. Тому переговорів з країною-агресором не буде, а росія залишиться в ізоляції.

Про це голова Офісу Президента України Андрій Єрмак написав у Telegram.

Читайте також:

Брудний шантаж росії

Єрмак розкритикував спроби російської федерації шантажувати Україну можливими терактами на енергетичних об’єктах та терором проти полонених українських військових і мирних мешканців України.

"Брудні маніпуляції із Запорізькою АЕС, брудні залякування Каховською ГЕС, брудний теракт проти українських військовополонених в Оленівці, а також брудна війна з цивільним населенням і терор після поразок на полі бою", — так охарактеризував дії кремлівського режиму очільник канцелярії українського президента.

Переговорів не буде

За словами Єрмака, увесь цей брудний шантаж потрібен росії з однією метою — витягнути Україну на переговори.

Переговори ж, наголосив голова Офісу Президента, потрібні російській федерації для того, аби зупинити свій крах.

"Це бачить увесь світ. Переговорів не буде", — запевнив Андрій Єрмак. А росія, за його словами, залишиться у світовій ізоляції.

Єрмак про переговори України і росії

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю канадським телеканалам CTV та CBC назвав умови, за яких Україна може спілкуватися з росією.

Таке спілкування стане можливим, коли в росії буде інша влада, не буде війни, а з боку москви буде повага до суверенітету, територіальної цілісності та Конституції України. Крім того, Зеленський наголосив на важливому нюансі — це має бути саме діалог, а не ультиматуми.

Ще одним важливим моментом Президент України назвав повернення українських територій, адже те, як ми їх повернемо та якою ціною, також впливатиме на подальші відносини з росією.