fbpx
Сьогодні
18:59 19 Кві 2024

Єрмак провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини: подробиці

Фото: Офіс Президента

У межах постійного діалогу керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сіярто.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Співрозмовники відзначили прогрес із ключових питань українсько-угорських відносин і домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня, а після неї – про телефонну розмову для оцінки результатів і планування подальших кроків.

Андрій Єрмак і Петер Сіярто наголосили, що двостороння комунікація відбувається за планом. Керівник Офісу Президента України та міністр закордонних справ Угорщини також домовилися продовжити докладати спільних зусиль з метою сприяння проведенню найближчим часом зустрічі Президента України та Прем'єр-міністра Угорщини.

Нагадаємо, що 3 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч зі своїм угорським колегою Петером Сіяйрто у Брюсселі.

Крім того, 11 квітня Зеленський у межах участі в 9-му саміті Ініціативи трьох морів у Вільнюсі провів першу зустріч із новим Президентом Угорщини Тамашем Шуйоком.

Окрім того, наприкінці січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провели в Ужгороді зустріч з міністром зовнішньої економіки й закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, під час якої обговорювалася можливість організації зустрічі Президента України й прем'єр-міністра Угорщини. Зустріч тривала понад шість годин.

Позиція Угорщини щодо війни в Україні

Варто зазначити, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан займає відверто антиукраїнську позицію. Він часто робить заяви для дискредитації України.

Угорщина від початку повномасштабної війни не надала Україні військову допомогу, а також блокує санкції Європейського союзу проти Росії. Крім того, Будапешт продовжує вести торгівлю з РФ, а представники угорської влади відвідують Москву.

Також Угорщина регулярно створює перешкоди на шлях України до ЄС та НАТО, а також перешкоджала виділенню 50 млрд євро для нашої держави.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: