Тимошенко ознайомився з відновленням інфраструктури Житомирщини, постраждалої від війни

Тимошенко ознайомився з відновленням інфраструктури Житомирщини, постраждалої від війни

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко за дорученням керівника Офісу Глави держави Андрія Єрмака на Житомирщині ознайомився з перебігом відбудови об’єктів цивільної інфраструктури, постраждалих внаслідок агресії рф.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Глави держави.

Перебуваючи в Житомирі, заступник керівника Офісу Глави держави ознайомився з перебігом розбору завалів приватного сектору в мікрорайоні Богунія, де ворожими авіаударами було пошкоджено 35 будинків. Тут розібрано понад 800 кв. метрів знищених споруд та вивезено понад 100 тонн сміття.

Читайте також: Над Житомирщиною сили ППО збили близько 10 ракет

Тимошенко відвідав також ліцей № 11 міста Новоград-Волинський. У межах підготовки до нового навчального року виділено 400 тис. грн на облаштування укриття, зокрема системи водопостачання та водовідведення, санвузлів, освітлення та покращення системи вентиляції. Це дасть змогу у разі ракетного нападу захистити понад 800 учнів та 85 працівників ліцею.

"Руйнувань зазнали 72 заклади освіти, які нині є пріоритетними для відновлення", – зауважив Тимошенко.

Читайте також: Сума інфраструктурних збитків сягнула $104 мільярди – Шмигаль

Він також побував біля зруйнованого Житомирського міського ліцею № 25. Ударна хвиля від ракетної атаки знищила будівлю закладу й пошкодила вікна в багатьох адміністративних будівлях, що розташовані поруч, – ОДА, Житомирського окружного адміністративного суду та автомобільно-дорожнього коледжу. У більшості об’єктів уже проведено відновлення віконних блоків та покрівлі.

«Це обласний центр, тож треба відновити його якнайшвидше. Тому з урахуванням того, що це один такий об’єкт, він є пріоритетом», – сказав заступник керівника Офісу Президента.

Читайте також: На Житомирщині загарбники пошкодили 77 закладів освіти

Загалом Житомирська обласна військова адміністрація погодила витрати з резервного фонду на відновлення 407 об’єктів. До Міністерства розвитку громад та територій подано документи щодо відбудови 188 об’єктів.

Читайте також: росіяни вкидають «фейки» про свої танки на Житомирщині – намагаються посіяти паніку

Крім того, заступник керівника Офісу Глави держави відвідав ТОВ «Обіо» (ТМ ІZOVAT), що спеціалізується на виробництві високоякісного утеплювача. 9 березня підприємство зазнало удару російської авіації. З початку бойових дій воно було змушене зупинити виробничу діяльність заради безпеки працівників.

Тимошенко ознайомився з поточною ситуацією на підприємстві. Зараз тут поступово відновлюють обсяги виробництва. Попри війну українські інвестори планують реалізувати проект, який передбачає будівництво нової лінії та створення 150 робочих місць. Обсяг інвестицій становить 32 млн євро.

Читайте також: На Житомирщині внаслідок російських атак пошкоджень зазнали понад 2600 об'єктів

Нагадаємо: загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії область зазнала близько 100 бомбардувань. Понад 10 із них були здійснені по Житомирській громаді. Унаслідок російської агресії зруйновано більш як 2600 об’єктів, 87% з яких – це житловий фонд. Зокрема, пошкоджень різного ступеня зазнали 108 багатоповерхівок та понад 2200 приватних домогосподарств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-