Сенат США «завалив» оборонний бюджет на 2022 рік через санкції проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Після того, як дві партії вирішили з'ясувати долю своїх правок, тільки 45 сенаторів підтримали проєкт, 51 виявився проти - а для прийняття потрібно 60 голосів
Ілюстративне фотоЛоуренс Джексон

Сенат США 29 листопада провалив голосування за проєкт державного оборонного бюджету Сполучених Штатів на 2022 рік через санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2», які були включені в проєкт.

Обговорення та голосування транслювалися на сайті Сенату.

Зазначається, що документ заблокували представники Республіканської партії. Вони вимагають, щоб в закон про бюджет-2022 внесли 18 поправок, які посилять санкції проти ПП-2. З ними не погоджуються демократи, на думку яких, близько 50 поправок до проєкту бюджету взагалі не повинні увійти. У підсумку 45 сенаторів підтримали проєкт, 51 виявився проти - а для прийняття потрібно 60 голосів.

Сенат ще раз обговорить документ, а потім знову збереться на голосування. Якщо вони схвалять проєкт бюджету з правками, далі його повинен затвердити Конгрес, а потім підписати президент США Джозеф Байден.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав Сенат США до включення санкційного пакета проти ПП-2 в оборонний бюджет Сполучених Штатів на 2022 рік.

До цього президент України Володимир Зеленський також закликав Сенат США впровадити санкції проти ПП-2.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: