Шмигаль про зустрічі у Конгресі: Обидві партії твердо налаштовані ухвалити підтримку України

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що почув запевнення в Конгресі США від лідерів обох партій в тому, що вони мають твердий намір проголосувати пакет, який містить підтримку для України.

Про це він сказав у четвер у Вашингтоні за підсумками візиту до США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Фактично, всі лідери – і демократи, і республіканці – з ким ми спілкувалися, ще раз підкреслили свій твердий намір проголосувати в суботу законопроєкти в Палаті представників»,- зазначив Шмигаль, назвавши зустрічі із законодавцями плідними.

Він пояснив, що на голосування виноситимуться чотири законопроєкти, один із них стосується України . У ньому прописані конкретні суми, однак рішення про умови, на яких видаватимуться ці кошти, прийматиме Адміністрація США.

«Важливо, що закон передбачатиме рядок щодо підтримки України. По умовах ми домовимося, і вони точно будуть неважкими й нескладними для України на тлі повномасштабної агресії. Ми дійсно вдячні за такий підхід», - зауважив Прем’єр-міністр.

При цьому, Шмигаль нагадав, що законопроєкт передбачає також військову допомогу в обсягах, які очікувалися.

Читайте також: Демократи Палати представників готові підтримати проєкт Джонсона щодо допомоги Україні

Глава Уряду України також зазначив, що в Сенаті його запевнили в намірах підтримати законопроєкт без зволікань, як тільки надійде з Палати представників. А в Білому домі пообіцяли, що допомога буде негайно виділена, як тільки закон буде підписаний.

«Дуже важливий момент, що є четвертий законопроєкт від спікера Джонсона, який практично включає умови так званого Акту REPO про конфіскацію російських активів. Це також супер важливий сигнал для всіх наших партнерів, що дасть нам стабільне джерело для відновлення України в майбутні роки»,- додав прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ , країни Групи семи (G7) обговорюють можливість використання заморожених російських активів на суму майже 300 мільярдів доларів як застави для надання кредитів Україні.



Další zprávy

Právě zveřejněno

Všechny zprávy

Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 2.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je čtvrtek 2. května 2024

Očekáváme v 14:00 23°C

Celá předpověď