RU
 

ЄС пропонує створити український "план Маршалла"

Текст: ,  24 жовтня 2022, 02:27
0
3812
ЄС пропонує створити український  план Маршалла
Фото: Соцсети
Олаф Шольц та Урсула фон дер Ляйєн

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн закликали вирішити питання відновлення України.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц запропонував країнам ЄС, США та іншим союзникам створити план післявоєнного відновлення для України. Цю ініціативу підтримала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Про це повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung із посиланням на спільну заяву політиків.

Обидва європейські чиновники наголошують, що жоден із міжнародних партнерів України не зможе відновити зруйновану росіянами інфраструктуру самостійно.

"Крім поточної невідкладної допомоги ми маємо вже зараз думати про відновлення країни, навіть якщо мир ще здається далеким. Відновлення зруйнованого житла, шкіл, доріг, мостів, інфраструктури та енергопостачання – за це потрібно братися вже зараз, щоб країна змогла швидше стати на ноги". Україні потрібна перспектива, що вона зможе знову економічно зростати, як тільки закінчиться війна. Ми повинні вирішувати все це разом - ЄС, G7 і наші партнери далеко за їхніми межами. До цього повинні приєднатися міжнародні фінансові інститути та провідні міжнародні організації" заяві.

Шольц та фон дер Ляйєн пропонують створити "план Маршалла" для України. Зокрема, він передбачає створення спільної інклюзивної донорської платформи, яка дозволить б контролювати використання залучених коштів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що збитки, завдані Україні війною з РФ, вже в 1,6 раза перевищують ВВП держави. Потреба у коштах - майже 350 млрд доларів.

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Війна Росії з Україною
"Замах на Прозорова": ФСБ заявила, що затримала в Луганську підозрюваного
ЗМІ: Російська ракета X59 упала в Бєлгородській області
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Ворог обстріляв Донеччину: загинули дві людини, ще одну поранено
Харків залишився без цифрового телебачення - ОВА
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинаСШАЕСэкономикаинфраструктура
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі