RU
 

Підсумки 01.07: Обстріл курорту і новий омбудсменСюжет

Текст: ,  2 липня 2022, 06:59
0
3168
Підсумки 01.07: Обстріл курорту і новий омбудсмен
Фото: facebook.com/DSNSODE
Зруйнована багатоповерхівка в Одеській області

РФ завдала ракетного удару по курортному селищу на Одещині; Верховна Рада призначила нового омбудсмена. Кореспондент.net вирізняє головні події вчорашнього дня.

 
Російські загарбники атакували Одеську область
 
Росія завдала ракетного удару по курортному селищу Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області. Снаряди влучили у дев'ятиповерхівку та дві бази відпочинку. За останніми даними, загинула 21 особа, з них одна дитина, ще 39 людей постраждали, зокрема шестеро дітей. У дев'ятиповерхівці рятувальники вже закінчили роботу, на базі відпочинку вона продовжується - під завалами ще можуть бути люди.
 
2 липня в регіоні оголосили днем ​​жалоби за загиблими.
 
Призначено нового уповноваженого Верховної Ради із прав людини
 
Після годинного обговорення народні депутати підтримали кандидатуру Дмитра Лубинця на посаду уповноваженого Верховної Ради України із прав людини, з якої раніше було звільнено Людмилу Денісову. За кандидатуру Лубінця проголосували 250 народних депутатів.
 
Пентагон оголосив про надання Україні військової допомоги на $820 млн
 
У Міноборони США заявили, що нададуть Україні черговий пакет військової допомоги - на 820 млн доларів. У рамках цього пакета Україна отримає боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), дві передові зенітно-ракетні системи (NASAMS), до 150 тисяч снарядів калібру 155-мм та чотири контрбатарейні радари.
 
Озброєння для ЗСУ буде закуплено в американської військової промисловості.
 
ЮНЕСКО визнала борщ українською стравою
 
Міжурядовий комітет з охорони нематеріальної культурної спадщини на своєму п'ятому засіданні вніс до списку нематеріальної культурної спадщини, який потребує негайної охорони ЮНЕСКО, елемент Культура приготування українського борщу. Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко назвав рішення ЮНЕСКО "перемогою у війні за борщ".
 
В Україні змінився прожитковий мінімум
 
В Україні зріс розмір прожиткового мінімуму із 2481 до 2600 грн. Відповідно, зросла сума пов'язаної з ним одноразової допомоги, що фінансується Фондом соцстрахування для постраждалих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають право на виплати у разі втрати годувальника.
 
У Маріуполі знайшли чергову братську могилу
 
В окупованому місті Маріуполь, вулиця Київська, 53, виявили ще одну братську могилу - в ній поховано понад сотню людей, які загинули ще в перші дні війни. Окупаційні війська не мають наміру перепоховати загиблих, і тимчасові вуличні могили перетворюються на постійні.
 
США вперше вийшли в лідери з постачання газу до Європи
 
Сполучені Штати Америки вперше в історії обійшли Росію з постачання газу до Європи. Це сталося через різке зниження поставок російського газу в червні.
 
У Раді підписано заяву про досягнення членства у Євросоюзі
 
Президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Денис Шмигаль та голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на засіданні парламенту підписали заяву про досягнення повноцінного членства у Євросоюзі. Також на засіданні Ради виступила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, у залі ВР урочисто встановили прапор Євросоюзу.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 22.04: Удар по телевежі і ATACMS Україні
СюжетПрорив фронту біля Авдіївки: що відомо
СюжетУрок від "героя": Як в школи РФ запрошують вбивць
СюжетПідсумки 21.04: Допомога США і вбивство копа
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: ЕвросоюзэкспортРадамогилапрожиточный минимумавиаудар
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі