Українці зможуть спостерігати часткове сонячне затемнення: названо дату та час

24 жовтня 2022 | 23:30
Сонячне затемнення 25 жовтня в Україні - дивитися онлайн - фото 1

У вівторок, 25 жовтня, відбудеться часткове сонячне затемнення, яке за хорошої та ясної погоди зможуть спостерігати й українці.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів народний синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, максимальна фаза сонячного затемнення припаде на час 13:28 – 13:50 залежно від області. Сонячний диск сховається на 47 – 65%. Але, на жаль, прогноз погоди говорить про те, що побачити астрономічне явище буде проблематично.

Як повідомляє видання "Обозреватель", кияни зможуть спостерігати за частковим сонячним затемненням з 12:22, а його пік, згідно з розрахунками, припаде на 13:36. Завершиться затемнення о 14:49.

Читай також: Політ у космос на повітряній кулі з 2025 року: скільки коштуватиме квиток на борт

Якщо погода дозволить, і ви захочете подивитися на астрономічне явище, тоді використовуйте для цього спеціальні сонячні фільтри для телескопів та біноклів, які можна придбати в профільному магазині або спеціальні окуляри для спостережень за затемненнями. А ось напряму через бінокль та телескопи цього краще не робити.

Поспостерігати за частковим сонячним затемненням можна й онлайн. На YouTube каналі Royal Observatory Greenwich буде проводитись пряма трансляція події.

Раніше Realist.online писав, що телескоп Вебба виявив три галактики, які обертаються довкола один одного.

Читайте Realist в Google News
Катерина Гришкова