П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Чим корисна кінза?

Этот материал также доступен на русском языке
У Грузії популярними є салати з додаванням пряних трав, що дуже корисно для травної системи: вони стимулюють роботу шлунка та допомагають кишківнику виводити все непотрібне з організму. Особливо грузини люблять кінзу. Чому?

Кинза і коріандр – одна, а не дві різні рослини. Просто це різні частини однієї рослини під назвою «коріандр посівний».

Слово «кінза» у перекладі з іспанської означає «коріандр». Те, що ми називаємо листям коріандру, є кінзою. Тому кінза – це «зелена частина» рослини, а коріандром зазвичай називають його насіння.

У чому секрет популярності кінзи?

1. Кінза сприяє виведенню токсинів та паразитів.

2. Покращує роботу нирок. Маючи сечогінну і дезінфікуючу властивості, вона добре очищує організм, запобігаючи тим самим появі запаленнь.

3. Ця дивовижна зелень покращує апетит, зменшує біль при гастриті, позбавляє небажаних явищ, таких як пронос, нетравлення шлунка, газоутворення.

4. Особливо корисна кінза для серцево-судинної системи: позитивно впливає на склад крові, стимулює кровообіг, своєчасно насичуючи серцевий м’яз киснем, вітамінами та мінеральними речовинами, очищає судини та робить їх еластичними.

5. Настої, приготовані на її основі, приймають у стресових ситуаціях, коли є загроза нервового зриву, при депресіях та нав’язливих страхах.

6. У кінзи гарні протизапальні властивості, тому її можна рекомендувати при захворюваннях верхніх дихальних шляхів та носоглотки. Також допоможе при гарячці.

7. Постійне вживання в їжу свіжої кінзи запобігає багатьом захворюванням шкіри: дерматити, екземи, псоріаз, лущення і всілякі висипання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні