ОНОВЛЕНО: Близько 40% енергетичної інфраструктури пошкоджено через обстріли ворога – Верховна рада

ОНОВЛЕНО: Близько 40% енергетичної інфраструктури пошкоджено через обстріли ворога – Верховна рада

Це одна з причин того, що країна припинила експорт електроенергії

This material is also available in English
ОНОВЛЕНО: Близько 40% енергетичної інфраструктури пошкоджено через обстріли ворога – Верховна рада
Фото: Економічна правда

Що сталося. Близько 40% енергетичної інфраструктури України пошкоджено внаслідок ворожих обстрілів.

Джерело. Про це говориться в повідомленні Верховної ради.

Деталі. «Через масовані ракетні обстріли, які пошкодили близько 40% загальної інфраструктури та генеруючих потужностей енергетичної системи України, з метою забезпечення безперебійної роботи енергосистеми 11 жовтня було припинено експорт електроенергії до Європи», – сказано в ньому. Голова комітету ВР з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус зазначив, що певні обсяги електричної енергії Україна могла б імпортувати «для додаткової стабілізації енергосистеми», однак проблема полягає у своєчасному відновленні енергетичної інфраструктури, яка «є ціллю ракетних обстрілів росії».

За його даними, Україна не має дефіциту генерації електричної енергії. Проте, через пошкоджені мережі «є тимчасовий дефіцит у кінцевих споживачів».

ОНОВЛЕНО:

Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив у понеділок, що збройні сили рф з початку вторгнення здійснили в Україну здійснили 85 атак на об'єкти електроенергетики, з них 51 – у жовтні. Найбільше ударів припало по об'єктах критичної інфраструктури в Дніпропетровській області – 8, Львівській – 6, Вінницькій – 5, Сумській – 4, Харківській – 4, в Києві – 4.

Бекграунд. Як повідомляв Mind, глава компанії-оператора енергосистеми України «Укренерго» Володимир Кудрицький припустив, що у разі потреби країна може імпортувати електрику з Європи.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло