Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Шмигаль: Україна отримає €560 млн, зокрема, на енергетику та відновлення

Україна підписала меморандум із Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про виділення 560 мільйонів євро допомоги у 2024 році.

Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Кошти виділять на проєкти в енергетиці, транспортній інфраструктурі, відновленні житла, а також на проєкти, які підтримають економічне відновлення та місцевий бізнес.

За підсумками зустрічі з головою ЄІБ Надією Кальвіно, глава уряду розповів про плани прискорити роботу над поточними проєктами та сфокусуватися на підготовці нових інвестицій ЄІБ у критичні державні та приватні ініціативи.

За словами Шмигаля, меморандум сприятиме швидкому відновленню України та наблизить до Європейського Союзу.

Відбудова України

За даними уряду, потреби на відбудову становлять уже майже 486 млрд доларів. З них на швидке відновлення потрібно витратити 15 млрд доларів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль каже, що за останній рік потреби на відбудову продовжили зростати. Особливо це помітно в житловому секторі, де через армію рф зруйновано чи пошкоджено 10% від усього фонду житла.

Україна розраховує, що головним ресурсом для відновлення стане конфіскація заморожених російських активів. Водночас держава співпрацює з міжнародними партнерами та створює умови для залучення приватних інвестицій.