ПриватБанк відстоює у суді стягнення 33 млн грн боргів за оренду ТЦ «Приозерний» у Дніпрі

07.06.2023
2161
ПриватБанк відстоює у суді стягнення 33 млн грн боргів за оренду ТЦ «Приозерний» у Дніпрі

Фото: ПриватБанк

7 червня 2023 року Господарський суд Дніпропетровської області почав розгляд справи за позовом ПриватБанку до ТОВ «Алонза», пов’язаного з ексвласниками фінустанови, щодо звільнення ТЦ «Приозерний» та усунення перешкод у користуванні приміщеннями. Серед вимог державного банку також стягнення боргу за оренду державного майна у розмірі 33,05 мільйона гривень.


 

З ТОВ «Алонза» договір оренди був достроково припинений ще 11 червня 2022 року з причини несплати орендної плати. ПриватБанк неодноразово направляв «Алонзі» вимоги звільнити приміщення «Приозерного» — спочатку у зв’язку з розірванням договору оренди, а потім і у зв’язку з забороною на експлуатацію.

Нагадаємо, 25 травня 2022 року за рішенням Центрального апеляційного господарського суду (м. Дніпро), ПриватБанк відстояв законне право розпоряджатися майном ТЦ “Приозерний” у Дніпрі. А 02 лютого 2023 року, на виконання рішення Шостого апеляційного адміністративного суду про зупинення експлуатації будівлі від 29 листопада 2022 року у справі № 826/6164/18, ТЦ «Приозерний» припинив свою роботу.

ТЦ “Приозерний”, який був предметом іпотеки за кредитними зобов’язаннями ряду компаній, пов’язаних із колишнім топменеджментом ПриватБанку, законно перейшов у власність банку в 2016 році до націоналізації.

Повʼязане з колишніми власниками банку ТОВ “Алонза” при наявній заборгованості за оренду ТЦ “Приозерний” в розмірі більше 23 млн грн замість сплати боргу через суд вимагало заборонити Банку розірвання договору оренди чи передачу частини майна в оренду іншим особам.

ТРЦ «Приозерний» знаходиться у м. Дніпро за адресою вул. Боброва, 1. Його загальна площа складає 32,4 тисячі квадратних метри. Первісна вартість набуття об’єкта склала 788,7 млн гривень.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.