ПриватБанк перестав приймати іноземну валюту в банках та обмінниках що відбувається

В Україні один із великих банків перестав приймати американські долари та євро у терміналах та обмінниках. Крім того, пункти валютного обміну стали уважно розглядати кожну купюру та масово відмовляються приймати банкноти, на яких є потертості, сторонні знаки, плями та інше. Цією інформацією ділиться Оглядач.

Доллары. Фото: скриншот Youtube-видео
Доллары. Фото: скриншот Youtube-видео

Ще минулого тижня у соціальних мережах українці ділилися інформацією про те, як можна здати потерту, стару чи купюру на якій є якісь плями, у терміналі чи банкоматі ПриватБанку. Наголошувалося, що обмінники не приймають такі купюри, а от із банківськими апаратами такої проблеми немає.

Водночас 29 травня термінали ПриватБанку, а також банкомати валюту приймати перестали. Тепер здати американські долари або євро, можна лише в касі самого банку. Проте касир уважно, як і у пункті обміну, розглядає кожну купюру. А ось банкноти, які мають будь-які пошкодження або плями, можуть запропонувати відправити на інкасо.

Зазначається, що проблеми під час здачі валюти можуть виникнути в тому випадку, якщо:

  • купюра має кілька пошкоджень одразу;

  • купюра суттєво зношена;

  • якщо купюра порвана;

  • якщо купюра має плями фарби.

Залежно від ступеня зношеності чи пошкодження банкноти розмір комісії може становити від 5 до 50%. У банках комісія може бути нижчою, а от у посередників, за високої комісії, гроші можуть видати одразу.

Приймати купюри зобов'язані, якщо на них є невеликі потертості, невеликі написи до трьох плям до 5 мм, надриви до 3 мм, прокол до 1 мм.

Раніше ми повідомляли, що фахівець розповів, що буде з курсом долара найближчим часом.

Також "Стіна" повідомляла, що Національний банк України виводить з обігу деякі купюри.

Ще ми писали , що українцям розповіли про нову оздоровчу програму для дітей.