Уряд в рамках програми «єПідтримка» запровадив програму підтримки для тих, хто перебуває на територіях України, оточених російськими загарбниками. Низка українців, які тимчасово втратили заробіток через військові дії, можуть отримати 6500 грн підтримки. Як отримати, розповідаємо далі.

6500 грн можуть отримати українці в межах програми «єПідтримка» в тих регіонах, де ведуться найактивніші бойові дії. Виплату можна витратити на будь-що. Обмеження на певний вид бізнесу з програми зняли, — повідомив Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Хто може отримати допомогу?

Наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ та ФОП усіх груп. Виплата спрямована, щоб підтримати населення у тих областях, де ведуться найактивніші бойові дії. Також це підтримає ФОПів, які не можуть забезпечувати себе через початок війни.

Як отримати 6500 грн:

  1. Авторизуйтеся у Дії та оберіть послугу єПідтримка
  2. Оберіть картку єПідтримка. Якщо у вас її ще немає. Тут ви можете дізнатися, як її оформити: https://e-aid.diia.gov.ua/#card
  3. Натисніть «Отримати допомогу»
  4. Очікуйте зарахування коштів протягом доби. Щоправда, нам повідомили у додатку протягом 10 діб. Тож чекаємо. Ось так виглядає повідомлення про успішне прийняття заявки.

У програмі беруть участь усі банки, які підключені до єПідтримки: Monobank, Альфа-банк, ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Укргазбанк, Raiffeisen BANK, Восток банк, IdeaBank, izibank, ПУМБ.

Області, де наразі працюватиме послуга

Чернігівська, Сумська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Луганська, Житомирська, Одеська, Волинська, Київська та м. Київ.

Нагадаємо, ви можете подати заявку, навіть якщо вже отримали допомогу за вакцинацію.

Як бачите вище на скріншоті, отримання 6 500 грн не розповсюджується на працівників бюджетних установ, фондів загальнообов'язкового соціального страхування, а також на державних службовців. Не зможуть її отримати і ті, хто, наприклад, нещодавно зареєстрував ФОП: для програми єПідтримка наразі необхідні дані звітності принаймні за останній квартал 2021 року.

Свіжі херсонські новини:

Підтримати Кавун. City Спорт Херсонщини

Ми у Telegram Ми у Facebook Ми в Instagram

Читайте нас в Google News.Клац на Підписатися