Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ оновив порядок видачі ліцензій на здійснення валютних операцій учасникам небанківського фінансового ринку

Реклама

Національний банк України удосконалив порядок видачі ліцензій на здійснення валютних операцій учасникам небанківського фінансового ринку. Про це йдеться у постанові Правління НБУ від 24.06.2022 № 132.

Регулятор надав можливість отримання ліцензії на здійснення валютних операцій (далі - ліцензія) професійними учасниками ринків капіталу, що провадять клірингову діяльність центрального контрагента (далі - центральний контрагент).

Відтепер, центральний контрагент може отримати ліцензію на здійснення розрахунків за валютними операціями на умовах “своп” та розрахунків у іноземній валюті за правочинами щодо облігацій внутрішньої державної позики, номінованих у іноземній валюті. Це дозволить збільшити обсяг операцій з облігаціями внутрішньої державної позики, номінованими в іноземній валюті.

Отримання ліцензії центральним контрагентом проводитиметься за спрощеною процедурою. Водночас, у разі видачі ліцензії враховуватиметься інформація від Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Це дасть змогу уникнути дублювання процедур ліцензування, які центральний контрагент проходив у НКЦПФР та Національному банку.

Зміни набули чинності з 28 червня 2022 року.

За матеріалами НБУ.

В умовах воєнного стану бізнеси потребують роз'яснень з кадрових й податкових питань, мають бути чутливими щодо змін законодавства й надійності контрагентів. Щоб бути впевненими в своїх рішеннях, топкоманди замовляють LIGA360. Тільки в червні замов на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини