Prozorro визначило 5 найкращих публічних закупівель травня

473
7 Червня 2023

Рrozorro оголосило чемпіонів серед публічних замовників місяця. Цього разу це: Ощадбанк, Укрпошта, Кіровоградський обласний центр зайнятості, Сахновецька сільрада Хмельницької області, Укренерго. Вони провели найвигідніші закупівлі.

Папір А4

Паперова документація досі відіграє надважливу роль, тому АТ “Ощадбанк” оголосив закупівлю понад 181 тис. пачок паперу А4 для своїх відділень. Очікувана вартість такого замовлення склала 36 млн грн, але переможець з-поміж 9 учасників тендеру запропонував ціну у 26 млн грн – замовник заощадив 10 млн грн, або 28% від очікуваної вартості.

Меблі для відділень пошти

За рамковою угодою Укрпошта закупила меблі для своїх відділень у кількох областях – від лавок до шаф-гардеробів. На торги подалися 8 учасників. Переможець запропонував суму на 39% меншу від очікуваної вартості у 13 млн грн. Так Укрпошта зберегла 5 млн грн.

Кам’яне вугілля

А Кіровоградський обласний центр зайнятості вирішив закупити кам’яне вугілля у Prozorro Market. На ту закупівлю подалися 20 учасників. Проте переможець запропонував поставити товар за більш ніж вдвічі меншу ціну від очікуваної вартості – 414 тис. грн проти 923 тис.

Бензиновий генератор

Сахновецька сільрада Хмельницької області купує генератори завчасно. Вона оголосила тендер на закупівлю трьох генераторів на 100 тис. грн з чітко визначеними технічними характеристиками. Свої пропозиції подали 34 учасники – переможцем обрали постачальника, котрий запропонував товар за 43 тис. грн – економія 57%

Страхові послуги працівників

У Prozorro замовляють і таке. Так УКРЕНЕРГО оголосили тендер на закупівлю 854 послуг зі страхування своїх працівників від нещасних випадків на транспорті. Очікувана вартість становила 77,5 тис. грн, а подалися на закупівлю 6 учасників. Зрештою переміг постачальник з пропозицією 11,7 тис. грн, що на 85% менше за очікувану вартість послуг. Обґрунтування аномально низької ціни надали, а отже і договір змогли укласти.

Підпишіться на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО