На скільки подешевшав автогаз на ОККО, WOG та UPG: актуальні ціни

На скільки подешевшав автогаз на ОККО, WOG та UPG: актуальні ціни

Ціни на автогаз в Україні продовжують знижуватись. Зокрема, станом на 15 серпня у порівнянні з 12 серпня середня ціна по Україні на цей вид палива знизилась на 31 коп./л.

Про це повідомило видання enkorr з посиланням на оперативний моніторинг ринку консалтинговою групою "А-95".

Читайте також:

Зокрема, в мережі заправок ОККО ціна на автогаз знизилась на28 коп./л і становить 26,92 грн/л, в мережі WOG ціна впала на 50 коп. до рівня 26,96 грн/л.

В мережі UPG ціна на автогаз не змінилась та становить 26,27 грн/л.

Де найнижча ціна на автогаз?

Найнижча ціна на цей вид палива у понеділок була у Черкасах — 24,92 грн/л, а серед мереж, які працюють в цьому місті, найменшу ціну на автогаз зафіксовано в мережі Motto — 23,98 грн/л, що на 1 грн/л менше від ціни, яку було встановлено мережею минулої п’ятниці. Значне зниження цін у Черкасах викликано "ціновою війною" між нелегальними АГЗП й операторами ринку.

За 24 грн/л сьогодні автогаз можна придбати на станціях "Привату"("Укрнафта", "Авіас"), а за 24,49-25,99 грн/л — на станціях "БРСМ-Нафти", SOCAR, ОККО й WOG.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів подав до Верховної Ради законопроєкт, яким передбачено повернення акцизу на бензин, дизельне пальне та зріджений газ. Акциз планується встановити в розмірі 100 євро за 2 тис. літрів пального.

За попередній тиждень (8-12 серпня) середні ціни на пальне в Україні продовжували знижуватись: середня ціна бензину А-95 знизилася на 7 коп./л до 49,88 грн/л, бензинуА-95 преміум — на 36 коп./л до 50,90 грн/л, а дизельне пальне подешевшало на 0,78 грн/л до 53,52 грн/л.

Тим часом Ощадбанк активно кредитує постачальників пального. З початку війни банк вже профінансував компанії, які імпортують пальне, на загальну суму 5 млрд гривень.

Нещодавно банк уклав нову кредитну угоду на суму 500 млн гривень з одним з постійних контрагентів — ТОВ "Окко-бізнес Партнер". Ця компанія є одним з найбільших постачальників пального на українському ринку.