Українці придбали рекордну кількість військових ОВДП

Українці придбали рекордну кількість військових ОВДП

Понад 14 тисяч українців та представників бізнесу доєдналися до купівлі військових ОВДП минулого тижня.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Частка громадян у обсязі купівлі військових облігацій досягла рекордного показника як за кількістю покупців цінних паперів уряду, так і за показником володіння ними у процентному співвідношенні.

Українці придбали таких цінних паперів на 5,7 млрд грн (9,3% від загального обсягу придбаних військових ОВДП номінованих у гривні), $48 млн (33,9% від загального обсягу військових ОВДП номінованих у долари США ) та 26 млн євро (14,8% від загального обсягу ОВДП номінованих у євро). Нерезиденти придбали цінних паперів на 300,4 млн грн.

Загалом станом на 16 травня з початку війни Міністерство фінансів України провело 30 аукціонів із продажу військових облігацій. Завдяки цьому відомство залучило до державного бюджету майже 60 млрд грн, близько $144,1 млн та 176,5 млн євро.

Нагадаємо, позаминулого тижня до купівлі військових облігацій долучилися 30 тисяч українців. Насправді, рекордне зростання кількості інвесторів у ОВДП пояснюється тим, що в кінці квітня проєкт «Монобанк» долучився до продажу військових облігацій – відповідна опція з'явилася у додатку monobank.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу