Про це повідомляє проект "Схеми" української служби Радіо Свобода.

Нагадаємо, громадського та політичного діяча, Героя України (2000 р.) екс-нардепа і президента «Мотор Січ» Богуслаєва затримали 22 жовтня за підозрою в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресорові.

Разом із Богуслаєвим затримали начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Мотор Січ".

Згідно з випискою із системи АС "Роспаспорт", Богуслаєв 15 жовтня 2000 звернувся до паспортно-візового відділу внутрішніх справ у Москві із заявою про отримання паспорта громадянина РФ в обмін на радянський паспорт від 1979 року. За три дні він отримав паспорт громадянина Росії.

В Офісі президента вже розповіли, чому Богуслаєва затримали лише зараз. Так, за словами радника ОП Арестовича, були потрібні залізобетонні докази.

У свою чергу радник глави Офісу президента Михайло Подоляк не виключив, що Богуслаєва можуть віддати росії в обмін на українських військовополонених.

«Ми, якщо потрібно, все зробимо для того, щоб забрати реальних громадян України, не ось цих фіктивних ряжених, скажімо так, червоних директорів, а реальних громадян. Робитимемо все, що завгодно. І ці суб'єкти можуть потрапити теж до обмінного списку", - сказав Подоляк, навівши за приклад нещодавній обмін українських полонених на Віктора Медведчука.

За словами Подоляка, перед скасуванням українська сторона отримала від Медведчука всі дані.

«Забрали своїх класних хлопців. Я сподіваюся, що ми використовуватимемо будь-яку можливість, будь-яких людей, особливо громадян Росії, для того, щоб забрати своїх пацанів», - повідомив Подоляк.

Нагадаємо, раніше в українській розвідці розповіли, де зараз Медведчук.

Також повідомлялося, що опубліковано докази співпраці Богуслаєва з окупантами.

Крім того, Politeka.net псіалу, що ЗСУ вдарили по лігву кадировців.