Послуги для українців мобілізаційного віку: як працює консульський відділ у Вашингтоні

Послуги для українців мобілізаційного віку: як працює консульський відділ у Вашингтоні

Ексклюзив
Укрінформ
У Вашингтоні Консульський відділ Посольства України в США продовжує надавати послуги громадянам у порядку електронної черги – за винятком чоловіків призовного та мобілізаційного віку.

Про це повідомив керівник Консульського відділу Євген Ігнатовський у коментарі Укрінформу.

Він розповів, що після того, як було прийняте рішення тимчасово обмежити послуги для цієї категорії громадян, працівники консульської установи розіслали їм відповідні попередження.

«Їм було повідомлено, що після відновлення консульського прийому – як очікується, з 18 травня – за додатковими вимогами, які будуть прийняті в нормативно-правових актах, цим громадянам буде в пріоритетному порядку надана можливість записатися на отримання тієї послуги, на яку вони мали запис зараз», - зауважив Ігнатовський.

Читайте також: Держдеп прокоментував ситуацію з поверненням українських чоловіків з-закордону

У відповідь на запитання, які документи мають потім представити чоловіки цієї вікової категорії, дипломат зазначив, що це питання вирішується. За його словами, зараз триває нормативна й технічна підготовка до імплементації закону. Тобто, які саме документи вимагатимуться, та який буде порядок надання консульських послуг, стане відомо після того, як всі нормативно-правові акти пройдуть стадію міжвідомчого погодження та будуть затверджені на рівні Кабміну.

Водночас, за словами дипломата, всі громадяни, які оформлювали паспорти, довідки, свідоцтва про реєстрацію активів цивільного стану та інші документи до 22 квітня включно, можуть отримати їх без додаткових обмежень у міру готовності їх до видачі.

Читайте також: Зміни в мобілізаційних процесах: бізнес, люди, центри комплектування

Євген Ігнатовський також повідомив, що впродовж вихідних проводитиме виїзне консульське обслуговування в Пармі, штат Огайо. Серед понад 200 людей, які записалися там на прийом у електронну чергу, за його словами, були, в тому числі, близько 20 громадян України призовного й мобілізаційного віку.

«Ми їм теж повідомили про те, що тимчасово не зможемо приймати у них клопотання, принесли вибачення за незручності. З їхнього боку була досить стримана реакція, вони з розумінням поставилися до цієї ситуації»,- зауважив керівник консульського відділу.

Читайте також: Кулеба - про повернення чоловіків з-за кордону: Це питання справедливості

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ наказало керівникам усіх дипломатичних установ України тимчасово призупинити усі консульські дії щодо для громадян України призовного віку. Заборона діятиме до отримання роз'яснень положень закону щодо посилення мобілізації. Голова МЗС Дмитро Кулеба доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-