Розвідка США підтвердила наміри Кремля встановити проросійського лідера в Україні

2027 0
У Москві, а також названий потенційний кандидат Євген Мураєв, звинувачення заперечують.
фото: REUTERS

фото: REUTERS

Джерела CNN заявили, що американська розвідка підтвердила інформацію про наміри Кремля встановити в Україні проросійського лідера. Водночас у Москві, а також названий потенційний кандидат Євген Мураєв, звинувачення заперечують. Про це повідомляє Громадське.

МЗС РФ назвало інформацію Великої Британії про такі плани дезінформацією та провокацією.

«Розповсюджена МЗС Великої Британії дезінформація – ще одне свідчення того, що саме країни НАТО на чолі з англосаксами займаються ескалацією напруженості навколо України. Закликаємо МЗС Великої Британії припинити провокаційну діяльність, перестати поширювати нісенітницю та сконцентруватися на вивченні історії татаро-монгольського ярма», – заявили в МЗС Росії.

Водночас джерела CNN заявили, що США також мають інформацію про плани РФ встановити в Україні проросійського лідера.

Читайте також: В Україну прибула партія летальної зброї від США. Фото

«Так, ми бачили розвіддані про те, що Росія шукає способи звести до мінімуму війну, що триває. Це включає такі речі, як встановлення дружнього уряду та використання своїх шпигунських агентств для розпалювання інакодумства», –сказало одне з джерел.

Мураєв, якого у МЗС Великої Британії назвали потенційним кандидатом, якого розглядають у Кремлі, сказав CNN, що «нічого коментувати» ці звинувачення, оскільки він є громадянином України і все ще перебуває під російськими санкціями.

Додамо, що 22 січня Міністерство закордонних справ Великої Британії заявило, що Росія готує змову, щоби встановити проросійське керівництво в Україні. За даними британців, потенційним кандидатом є колишній народний депутат України Євген Мураєв. Окрім того, у Великій Британії заявили, що багато колишніх українських політиків підтримують зв’язки з російськими спецслужбами. Деякі з них мають контакти з офіцерами російської розвідки, які зараз причетні до планування нападу на Україну.

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

Нагадаємо, за словами президента України Володимира Зеленський, якщо Росія розпочне нове вторгнення в Україну, то насамперед націлиться на російськомовні регіони, зокрема може спробувати окупувати Харків. На його думку, Росії потрібен привід, наприклад, сказати, що вона нібито «захищає російськомовне населення». Після окупації Криму стало зрозуміло, що це можливо і може статися, сказав президент. Детальніше читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!