Швейцарія ухвалила історичне рішення: як це допоможе Україні

7 червня 2023 | 14:48
 - фото 1

Швейцарія зможе постачати зброю Україні. Саме таку поправку, котра дозволить реекспорт озброєння, ухвалив Сенат. Раніше закон у країні забороняв передачу зброї та боєприпасів третім країнам.

Про це у середу, 7 червня, на своїй офіційній сторінці у Twitter повідомив глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Очільник відомства подякував Верхній палаті парламенту за вкрай важливе рішення і додав, що чекає від країни "інших" кроків. 

"Я дякую Верхній палаті парламенту Швейцарії за важливий крок щодо розблокування реекспорту швейцарської зброї. Ми з нетерпінням чекаємо наступних кроків. Я вдячний Швейцарії за солідарність з Україною, дотримуючись нейтралітету", - йдеться в дописі Кулеби. 

Варто зазначити, що Нижня палата швейцарського парламенту раніше проголосувала проти реекспорту озброєння. Водночас світова спільнота, зокрема й Україна, розцінює відповідне рішення як доволі гучну подію, адже до сьогоднішнього дня Швейцарія дотримувалася нейтралітету в цьому питанні.

Нагадаємо, що восени 2022  року Швейцарія пообіцяла Україні  майже 100 мільйонів доларів. Грошову допомогу Київ планував витратити на відновлення енергетичної інфраструктури та полегшення нестабільної гуманітарної ситуації, спровокованої повномасштабною війною, яку розв'язала росія.

 

Читайте Realist в Google News