У Зеленського про заяву Британії щодо Мураєва: РФ і раніше підтримала незначні постаті
Михайло Подоляк (Скриншот із відеозапису Україна 24)

В Офісі президента Володимира Зеленського прокоментували заяву Міністерства закордонних справ Великої Британії про те, що уряд Росії може спробувати привести до влади в Україні проросійського екснардепа Євгенія Мураєва. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі Reuters сказав, що Кремль і раніше надавав підтримку "незначним фігурам".

Читайте нас у Telegram: перевірені факти, тільки важливе

За його словами, серед українців є сумніви щодо того, чи не є Мураєв "надто безглуздою фігурою", щоб Кремль вибрав його керувати країною.

Проте радник глави ОП наголосив, що Росія і раніше підтримала "незначні постаті" на керівних посадах на окупованих територіях Донбасу та Криму.

"Тому до цієї інформації слід поставитися максимально серйозно", – додав він.

У коментарі LIGA.net Подоляк сказав, що такі повідомлення слід оцінювати не з електоральної точки зору, а з точки зору того, що у разі планування агресивних дій РФ може робити ставку "на дуже різних людей, схильних до колаборації".

"Якісь прізвища можуть виглядати недолуго, якісь несподівано, якісь викликати острах. Але загалом це все специфічні люди, які однаково поєднані невизнанням національних прагнень України та особистим політичним цинізмом", – заявив радник глави ОП.

Він також додав, що Служба безпеки України "дуже уважно аналізує кожен крок таких осіб", у яких може виникнути чи вже виникло бажання поставити українські інтереси на політичний торг.

  • Міністерство закордонних справ Великої Британії заявляє, що уряд РФ планує привести до влади в Україні проросійського лідера, оскільки розглядає можливість нового вторгнення та окупації української території. Як потенційного кандидата називають Мураєва.
  • У МЗС Росії назвали це "дезінформацією" та знову безпідставно звинуватили країни НАТО в ескалації напруженості навколо України.