Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Греція викликала посла України через стрілянину у Гранітному. Серед постраждалих ㅡ емігранти

Міністерство закордонних справ Греції викликало українського посла Сергія Шутенка через стрілянину у Гранітному, що на Донеччині, де постраждали емігранти.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Греції.

Грецька сторона заявила про стурбованість через інцидент, вимагає його повного розслідування та притягнення винних до відповідальності.

Посол України висловив щирі співчуття родинам загиблих та зазначив, що стрілянина не мала жодних політичних чи етнічних мотивів.

В МЗС Греції вказують, що посол повідомив про двох загиблих громадян України, один із яких був іноземцем. Унаслідок стрілянини ще дві людини отримали важкі поранення, обидвоє є емігрантами.

Що це за справа?

Поліція Донецької області 13 лютого  повідомила про стрілянину  в кафе села Гранітне. Унаслідок цього двоє людей загинули, ще двоє дістали поранення. Про національність жертв не зазначали.

Між відвідувачами кафе нібито трапився конфлікт, унаслідок якого невідомі почали стріляти зі своєї закріпленої зброї. Ймовірних стрільців затримали.

Поліція відкрила кримінальне провадження про умисне вбивство двох людей, замах на умисне вбивство та хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї. Найсуворіша санкція цих статей передбачає довічне позбавлення волі.

МЗС Греції заявило, що загинули два етнічні греки. Відомство заявляло, що «виконавцями подвійного вбивства»  є троє українських військовослужбовців, які зв’язалися з грецькими емігрантами «з неповажної причини».

Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас просив про телефонну розмову з очільником МЗС України Дмитром Кулебою, щоб « знову наголосити на необхідності захисту грецької громади » в Україні.