Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Командувач ВМС Німеччини, який говорив про Крим, подав у відставку

Командувач Військово-морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах був змушений подати у відставку та йде на пенсію на тлі скандалу, який спричинили його заяви про те, що окупований Росією Крим ніколи не повернеться до складу української держави.
Кай-Ахім Шенбах

Як повідомило Радіо Свобода, найближчим часом очікується офіційне повідомлення Міноборони Німеччини з цього приводу. Наразі про ухвалене рішення щодо його відставки повідомляють з посиланням на джерела німецькі видання, зокрема Bild та FAZ.

За даними журналістів, 56-річний віцеадмірал йде з військової служби, офіційно – за власним бажанням. 22 січня він подав заяву про відставку на ім’я міністерки оборони, яка задовільнила його бажання, йдеться далі.

Перед цим українське МЗС через висловлювання Кая-Ахіма Шенбаха про Крим викликало посла Німеччини, наголосило «на категоричній неприйнятності висловлювань Шенбаха, зокрема про те, що Крим ніколи не повернеться до складу України та що наша держава не може відповідати критеріям членства в НАТО». Висловлено також глибоке розчарування з приводу позиції уряду Німеччини про ненадання Україні оборонної зброї.

Крім того, у відомстві зазначили, що Україна сподівається «на подальшу більш проактивну позицію ФРН у підтримці нашої держави, зокрема у питаннях посилення обороноспроможності нашої держави перед загрозою масштабного російського вторгнення, застосування інших дієвих засобів стримування задля ґарантування безпеки в Європі».

Перед цим речник МЗС України Олег Ніколенко зауважив, що «Крим неодмінно повернеться завдяки наполегливим зусиллям України та її партнерів, які виявлятимуть рішучість в протидії державі-агресору».

Також речник українського міністерства закордонних справ розкритикував позицію командувача німецьких ВМС про необхідність налагодження діалогу з Росією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ