Home Різне Естонія допоможе у відбудові малинського мосту, зруйнованого рф, — нардеп Пушкаренко

Естонія допоможе у відбудові малинського мосту, зруйнованого рф, — нардеп Пушкаренко

175


Арсеній Пушкаренко і Маргус Цахкна, міністр закордонних справ Естонії

В Овручі було підписано черговий договір між Естонським центром міжнародної підтримки та допомоги при Міністерстві закордонних справ та Житомирською обласною військовою адміністрацією. Мова йде про те, що Естонська Республіка буде співфінансувати відбудову мосту в Малині, яку вже розпочато.

Про це розповів у ефірі національного телемарафону «Єдині новини» народний депутат України, керівник групи з міжпарламентських зв’язків із Естонією Арсеній Пушкаренко.

Нардеп відзначив символічним той факт, що підписання договору відбулось у день відкриття нового сучасного дитсадка в місті Овруч, будівництво якого повністю профінансував Уряд Естонії.

Також політик нагадав, що міст у Малині був зруйнований російською ракетою на початку березня 2022 року. А рішення щодо співфінансування цього проекту Уряд Естонії оголосив наприкінці вересня 2022 року.

Загалом Естонська Республіка стала першою державою, яка відгукнулась на заклик Президента Зеленського допомогти нашій державі у відбудові. Формула, яка тоді була запропонована міжнародній спільноті, — «іноземна держава/місто бере під свій патронат відновлення конкретного українського регіону/міста». І 6 травня 2022 року Міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс оголосила, що її країна бере на себе відповідальність щодо відновлення Житомирської області.

Арсеній Пушкаренко переконаний, що дитячий садочок в Овручі та міст у Малині — не останні об’єкти, які буде зведено в області за допомогою естонських партнерів. Адже Естонія не лише здійснює відбудову за власний кошт, а й допомагає залучати до відбудови Житомирщини інші держави.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here