Вторгнення рф викликало епохальну трансформацію Президента - Кулеба

Вторгнення рф викликало епохальну трансформацію Президента - Кулеба

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський після повномасштабного російського вторгнення миттєво прийняв цей виклик, незважаючи на своє прагнення миру, і це була епохальна трансформація.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Дмитру Гордону, повідомляє Укрінформ.

За словами міністра, паніки у перші дні війни серед керівництва країни не було.

«Я чув голос Президента – я його не бачив, бо не був у Києві фізично, але коли він дзвонив, то був дуже зосередженим та жорстким. Не було страху, не було паніки, була злість та бажання вижити – не фізично самому собі, а показати, що ці... тварини програють, що ми вистоємо – це був дуже сильний драйвер», - сказав голова української дипломатії.

За його словами, для нього була дуже показовою телефонна розмова із Зеленським, яка відбулася на четвертий або п'ятий день війни, коли він повертався з відрядження до США.

«Мені подзвонив Президент, нарізав завдань, і така пауза зависла. Я розумію, що він не кладе слухавку. Намагаюся завжди його мінімально завантажувати чимось. І він каже: "Знаєш, мені так шкода, що ти зараз не в Києві і не бачиш, як ми б'ємо росіян". Я тоді почув у ньому цю абсолютну 200-відсоткову зарядженість на боротьбу», - зазначив глава МЗС.

Читайте також: Кулеба порадив росіянам скаржитися прямо в кремль щодо заборони в’їзду в Європу

За його словами, це "епохальна трансформація - президент, який прийшов з повісткою миру, щиро вірив у мир і хотів цього миру, коли йому нав'язали війну - це не був наш вибір, - він прийняв цей виклик за секунду".

Кулеба додав, що відчув у Президенті енергію боротьби, яка передалася йому.

З 24 лютого продовжується повномасштабна російська збройна агресія проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-