Спецпредставник Китаю Лі Хуей провів зустріч з Дмитром Кулебою

Спецпредставник Китаю Лі Хуей провів зустріч з Дмитром Кулебою

Голова МЗС Кулеба провів зустріч з представником Китаю Лі Хуеєм / Фото: mfa.gov.ua

Сторони обговорили актуальні питання взаємодії України та Китаю, а також шляхи припинення російської агресії.

16-17 травня спеціальний представник уряду Китайської Народної Республіки Лі Хуей відвідав Україну з візитом, де він провів зустріч з головою Міністерства закордонних справ Дмитром Кулебою.

Поїздка відбулася на виконання домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови Президента Володимира Зеленського та Голови Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна 26 квітня, йдеться у повідомленні пресслужби МЗС.

Під час візиту відбулася зустріч спецпредставника уряду КНР Лі Хуея з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. 

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання взаємодії України та Китаю як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій, а також шляхи припинення російської агресії. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба детально поінформував спецпредставника уряду КНР щодо принципів відновлення стійкого та справедливого миру на основі поваги до суверенітету та територіальної цілісності України. Він наголосив, що Україна не сприймає жодних пропозицій, які б передбачали втрату її територій або заморожування конфлікту.

Міністр відзначив важливість участі Китаю в реалізації Формули миру Президента України, Чорноморської зернової ініціативи, гарантуванні ядерної безпеки та інших важливих міжнародних зусиллях.

Сторони окремо обговорили довгострокову перспективу розвитку двосторонніх відносин між Україною та Китаєм і домовилися нарощувати діалог з ключових питань двостороннього та міжнародного порядку денного.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав чотири вимоги України для миру на тлі візиту спецпредставника Китаю.

Крім того, ми раніше інформували, що в Офісі президента прокоментували чергову атаку російських ракет та дронів на Київ. Радник президента Михайло Подоляк вважає, що таким чином Росія привітала у столиці спецпредставника Китаю з питань Євразії.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація