Тотальна мобілізація в Україні: наскільки це можливо

25 жовтня 2022 | 01:05
Тотальна мобілізація в Україні – незалежно від чисельності армії агресора, масовий призов до ЗСУ неможливий - фото 1

На сьогодні українські Збройні сили перебувають на найвищому щаблі мобілізації. Тому, навіть у разі поповнення армії агресора, яка достроково зупинила призов у деяких регіонах рф, на 1 мільйон осіб, тотальної мобілізації в Україні не буде. Про це начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки полковник Юрій Максимів розповів в інтерв'ю ТСН.

Читай також: Неявка до військкомату за порядком денним: роз'яснення для українців, які підлягають мобілізації

"Ми зараз знаходимося на вищому щаблі мобілізації. Вона може бути або часткова, або загальна. Юридично. Просто, може бути народне піднесення. Таке, яке було на початку війни – люди масово йшли в тероборону, створювали загони. Я знаю, що була маса людей, які маючи мисливську зброю та дозволи на неї, маючи лише пристрої для відстрілювання гумових куль – усі вони приєднувалися до тероборони, інших підрозділів”, - сказав Максимів у відповідь на запитання, чи чекає на Україну тотальна мобілізація.

Він пояснив, кого зараз мобілізують і хто може очікувати на отримання повістки в першу чергу.

"Повістку слід очікувати всім військовозобов'язаним особам чоловічої статі у віці до 60 років. Тобто тим, хто військовозобов'язаний", - підкреслив Максимів.

Раніше Realist.online повідомляв, що Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект №8109 щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльність призовних комісій.

Читайте Realist в Google News
Вадим Михальченко