В Україні працює 7 тисяч співробітників спецслужб Росії: вони дестабілізують ситуацію

СБУ заблокувала 15 розгалужених мереж антиукраїнських інтернет-агітаторів
Важливо
В Україні працює 7 тисяч співробітників спецслужб Росії: вони дестабілізують ситуацію
Служба безпеки України, СБУ Фото: ssu.gov.ua
30 Листопада 2021, 09:33
читать на русском

В Україні розхитують і дестабілізують ситуацію близько 7000 співробітників спецслужб Росії.

Про це заявив керівник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в ток-шоу "Свобода слова".

Сьогодні з території Російської Федерації по Україні працюють близько 7 000 співробітників спецслужб. Це для дестабілізації й розхитування, - заявив він.

За його словами, від початку цього року Департамент кібербезпеки СБУ заблокував 15 розгалужених мереж антиукраїнських інтернет-агітаторів, припинив діяльність близько 20 ботоферм потужністю понад 150 000 акаунтів.

Це нібито 150 000 осіб, які щось коментують, репостять, пишуть і дають оцінку подіям. Нами була проведена безпрецедентна спецоперація проти хакерської групи "Армагедон", яка штатно перебувала в ФСБ Росії й діяла з території Криму, - підкреслив Вітюк.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також