$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +11 Київ

Кулеба: Відповіддю на російські атаки має стати збільшення виробництва і постачання Україні систем ППО та боєприпасів

Кулеба: Відповіддю на російські атаки має стати збільшення виробництва і постачання Україні систем ППО та боєприпасів Кулеба: Разом ми переможемо ще одну російську терористичну стратегію
Фото: EPA
Відповіддю на російські атаки по Україні мають стати постачання Україні більшої кількості систем протиповітряної оборони й боєприпасів. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter 30 травня.

"На кожну російську атаку, спрямовану на виснаження ППО України, може бути лише одна відповідь: збільшення виробництва і постачання систем ППО та боєприпасів партнерами з ЄС і НАТО. І це те, над чим ми працюємо. Разом ми переможемо ще одну російську терористичну стратегію", – заявив міністр.

Контекст

Протягом останнього місяця російські окупанти регулярно завдають по Україні масованих ракетних ударів і ударів за допомогою дронів-камікадзе.

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, уночі 30 травня з півночі й півдня окупанти запустили по Україні 31 дрон-камікадзе, 29 із них вдалося збити. "Майже всі дрони вражені на підступах до столиці та в небі над Києвом", ідеться в повідомленні.

У поліції поінформували, що внаслідок російської атаки дронами на Київ і область у ніч проти 30 травня загинула одна людина, 13 поранено.

Попередні атаки на столицю були в ніч проти 29 травня й уранці 29 травня. За уточненими даними командування повітряних сил Збройних сил України, уночі 29 травня окупанти застосували 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 і 38 ударних БПЛА Shahed-136/131. Сили оборони України знищили 36 ракет і 30 безпілотників. За інформацією КМВА, над Києвом уночі збили понад 40 російських ракет і дронів.

Уранці 29 травня окупанти запустили по Києву 11 крилатих і балістичних ракет "Іскандер", їх усі знищили.