Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Кулеба підтримав Костюк, яку освистали за відмову потиснути руку білорусці

Кулеба підтримав Костюк, яку освистали за відмову потиснути руку білорусці
Фото: instagram.com/martakostyuk

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтримав тенісистку Марту Костюк після того, як її освистали на "Ролан Гаррос".

- Я підтримую Марту Костюк, яку освистали за відмову потиснути руку білорусці Арині Соболенко. Ті, хто освистував, повинні відвідати Бучу, куди російська армія прийшла з Білорусі й влаштувала різанину цивільних. Або побігти у сховище, коли російський літак злітає в Білорусі. Після цього освистуйте, - написав він у своєму твітері 29 травня.

28 травня Марта Костюк поступилася другій ракетці світу Арині Соболенко на першому колі турніру "Великого шолому" в Парижі. Українські тенісисти не тиснуть руки росіянам та білорусам, які грають у нейтральному статусі. Але для глядачів у Парижі це, певно, стало сюрпризом.

На пресконференції після матчу Соболенко заявила, що спочатку сприйняла поведінку трибун на свою адресу. Також Арина Соболенко заявила, що “нормальні люди ніколи не будуть підтримувати війну”. Вона додала, що українські тенісисти не заслуговують, щоб йти з корту "ось так".

Сама Марта Костюк зізналась, що не очікувала на таку реакцію й людям має бути соромно. Вона закликала журналістів змінювати формат запитань до спортсменів з Білорусі та Росії. Запитувати їх конкретно, хто має перемогти у війні.