Захід має непокоїтися через можливий ядерний удар Росії по території України

23:33 24 жовтня 2022 р.

Володимир Зеленський і Олександр Сирський.

Володимир Зеленський і Олександр Сирський.

Тому що загроза з боку Путіна є реальною, заявив командувач Сухопутними військами ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський.

«Ми турбуємося і маємо турбуватися. Я вірю, що така загроза справді існує, і ми маємо її враховувати», - заявив Сирський в ексклюзивному інтерв'ю ABC News, яке вийшло в понеділок на каналі "Доброго ранку, Америка", пише Dailylviv.com. Проте, за словами генерал-полковника, Україна все одно переможе.

«Війн такого масштабу в Європі чи десь у світі не було з часів Другої світової війни. І ми розуміємо, що ця війна йде за виживання нашого народу та нашої держави, і тому ми не маємо інших варіантів, окрім як перемогти», — підсумував Сирський.

Попередження високопоставленого представника ЗСУ щодо ядерного удару прозвучало на тлі поширення Росією інформації про підготовку Києвом провокації зі застосуванням «брудної бомби».

Напередодні міністр оборони Росії Шойгу зателефонував міністрам до Туреччини, Франції, Британії та США, щоб повідомити про розробку Києвом такої зброї. У відповідь країни Заходу виступили з консолідованою позицією, назвавши заяви Шойгу «хибними інсинуаціями».

«Всі все добре розуміють, розуміють, хто є джерелом всього брудного, що можна собі уявити на цій війні. І в нашій частині Європи є лише одна людина, яка може застосувати ядерну зброю, і це людина, яка наказала товаришу Шойгу кудись зателефонувати», — відреагував президент України Володимир Зеленський на дії Москви.

Однак Міноборони Росії продовжило наполягати на своєму. Зважаючи на брехливу версію Москви, там задумали саме такий сценарій, який вони хочуть приписати Україні.

На спеціальному брифінгу 24 жовтня путінський генерал Ігор Кірілов заявив, що Росія нібито має відомості про контакти української влади з представниками Британії з питання можливого отримання технології створення ядерної зброї.

За його словами, Київ хоче за допомогою бомби залякати місцеве населення і збільшити потік біженців до Європи, а Росію виставити як ядерного терориста.

Кірілов стверджує, що українські військові спробують замаскувати вибух під позаштатне спрацювання російського ядерного боєприпасу малої потужності, в якому використовується високозбагачений уран як заряд.

Після цього датчики Міжнародної системи моніторингу у Європі зафіксують наявність радіоактивних ізотопів у повітрі. І, як результат, будуть звинувачення в тому, що Росія застосувала тактичну ядерну зброю.

Для того, щоб викрити план, що приписується Україні, міністр закордонних справ країни Дмитро Кулеба переговорив з головою МАГАТЕ Рафаелем Гроссі і запросив інспекторів організації для перевірки тих підприємств, на яких ця бомба нібито могла виготовлятися.

«На відміну від Росії Україна завжди була і залишається прозорою. Нам нема чого приховувати», — підкреслив Кулеба.

Коли російські війська посунули на Київ наприкінці лютого, невдовзі після початку вторгнення в сусідню Україну, Сирський керував обороною, яка зруйнувала початкові цілі Путіна. А у вересні Сирський очолив контрнаступ на північному сході України, який звільнив тисячі миль окупованої Росією території  і спричинив катастрофу для Москви, яка змусила Путіна віддати наказ про військову мобілізацію і вперше відкрила перспективу того, що російські війська можуть зазнати повної поразки в Україні.

"Звичайно, я думаю, що ми перемагаємо", - сказав Сирський в інтерв'ю ABC News. - Тому що, насамперед, ми виграємо психологічну битву».

Але командувач застеріг від самозаспокоєння, зазначивши важкі жертви, яких вимагав успіх від українців.

Зазнаючи невдач під Херсоном, влада РФ може застосувати брудну бомбу, - Едгар Рінкевич

Кулеба закликав МАГАТЕ негайно надіслати експертів на мирні об’єкти в Україні

80 населених пунктів, включно з Херсоном, опиняться під водою, якщо Росія підірве дамбу Каховської ГЕС, - Президент

Путін зазнає поразки по всіх своїх стратегічних і військових цілях, - адмірал ЗСУ Великої Британії

Путін і Шойгу керують ударами по Україні з ядерних бункерів в Уральських горах

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів