Last news in Fakti

23 Януари, 2022 00:15 2 093 0

Атлетико възкръсна с два гола в добавеното време за небивал пълен обрат срещу Валенсия

  • атлетико мадрид-
  • валенсия

„Дюшекчиите“ едва не изпаднаха от топ 4 след серията от негативни резултати

Атлетико възкръсна с два гола в добавеното време за небивал пълен обрат срещу Валенсия - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът на Испания Атлетико Мадрид постигна най-невероятния си обрат през сезона, наваксвайки два гола пасив в дербито с Валенсия от 22 кръг в Примера Дивизион.

Муса и Дуро вкараха през първата част за „прилепите“ и до средата на второто полувреме изглеждаше така, че нищо не може да спре Хосе Бордалас и момчетата му, за да си тръгнат от „Уанда Метрополитано“.

Дори попадението на Куня в 64' не вещаеше особени проблеми за гостите, защото те бяха по-добрият отбор на терена през почти цялото време.

Вълната от нарушения обаче направи така, че срещата да бъде повече по вкуса на играчите на Диего Симеоне, а в резултат съдията даде внушителни 7 минути продължение.

В първата от тях Анхел Кореа изравни резултата, а две по-късно Марио Ермосо се превърна в героя на вечерта, озовавайки се на върха на атаката при подаването на Куня в наказателното поле.

Целият стадион избухна във възторжен вик заедно с футболистите в червено, бяло и синьо на терена, защото драмата стана пълна.

Последваха още конфликтни ситуации и дори един от треньорите на Атлетико Мадрид бе изгонен от скамейката, а това накара Диас де Мера да остави играта да продължи чак до 101 минути.

Точките обаче останаха в испанската столица и макар шансовете за защита на титлата да са чисто математически на този етап от сезона, подобни срещи несъмнено вдъхват нов живот в редиците на „дюшекчиите“.

Валенсия пък ще се прибере с наведена глава, защото този резултат означава, че тимът влезе в серия от 4 поредни мача без успех и официално вече головата разлика е отрицателна (35:36).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА