Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Глава МЗС України прибув до Нью-Делі з метою зміцнення зв'язків з Індією.

Нью-Делі традиційно підтримує тісні економічні та оборонні зв'язки з РФ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в четвер, 28 березня, прибув до Нью-Делі з дводенним візитом з метою зміцнення двосторонніх зв'язків та співпраці з Індією, яка вважає Росію перевіреним союзником з часів “холодної війни”, повідомляє AP .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прем'єр-міністр Індії Моді поговорив з Путіним і Зеленським на тлі підготовки до мирного саміту

У п'ятницю, 29 березня, Кулеба зустрінеться зі своїм індійським колегою Субраманьямом Джайшанкаром, а також із заступником радника з питань національної безпеки, згідно з заявою Міністерства закордонних справ Індії. У четвер Кулеба вшанує пам'ять лідера боротьби за незалежність Індії Махатми Ганді в меморіальному комплексі Раджгат.

Його візит відбувається через тиждень після розмов прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді з президентом України Володимиром Зеленським, а також главою Кремля Владіміром Путіним. У Нью-Делі наголошують на необхідності дипломатії та діалогу для припинення війни, висловлюючи готовність сприяти мирним зусиллям.

20 березня Моді написав у соціальній мережі X, що заявив Зеленському про "послідовну підтримку з боку Індії всіх зусиль, спрямованих на досягнення миру та якнайшвидше припинення конфлікту", додавши, що Нью-Делі продовжуватиме надавати гуманітарну допомогу.

Перед цим Моді поговорив з Путіним, привітавши його з “переобранням” на посаду президента РФ. Згідно з заявою Міністерства закордонних справ Індії, Моді та Путін домовилися про подальше зміцнення відносин між країнами, також прем'єр Індії підтвердив, що діалог і мир є найкращим шляхом для припинення війни РФ проти України.

У телефонній розмові з Моді минулого тижня Зеленський сказав, що закликав Індію взяти участь у мирному саміті, який запланований у Швейцарії.

"Україна зацікавлена у зміцненні наших торговельно-економічних зв'язків з Індією, зокрема в експорті сільськогосподарської продукції, авіаційному співробітництві, торгівлі фармацевтичними та промисловими товарами", - йдеться в дописі українського президента у соцмережі X.

Під час візиту до Індії минулого року заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова закликала Індію відігравати більшу роль у припиненні російського вторгнення, заявивши, що Київ "вітатиме будь-які зусилля”, спрямовані на припинення війни.

Під керівництвом Моді Індія позиціонує себе як глобальний гравець, який може бути посередником між Заходом і Росією щодо війни РФ проти України.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Компанії Індії відмовляються від російської нафти з танкерів – Reuters

Прем'єр-міністр Індії кілька разів розмовляв з главою Кремля та президентом України. Із Зеленським Моді також зустрічався у травні минулого року на полях саміту G7 у Японії. П ід час зустрічі у вересні 2022 року Моді сказав російському диктатору Владіміру Путіну, що зараз не епоха війни. Нью-Делі наполягає на необхідності переговорів між Україною та РФ.

Індія традиційно має тісні економічні та оборонні зв'язки з Москвою й досі відмовлялася критикувати Росію за війну проти України, натомість збільшила закупівлі російської нафти до рекордних рівнів, оскільки РФ перенаправила свої поставки на тлі санкцій. Водночас Нью-Делі активізує взаємодію з Заходом, зокрема, з США та ЄС. Індія намагається зменшити залежність від Росії в питаннях озброєнь і технологій на тлі перебоїв у поставках через війну.

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно “Якщо не хочете повертатися в Україну, щоб здобути тут паспорт, то будете там маленьким “ніхто” на теренах європейських плантацій”, — Ірина Фаріон, мовознавець, народний депу...

НТА -

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

«Мальва» – ветеранка російсько-української війни. Її син Станіслав Менюк загинув у 2014 під час виконання бойового завдання на Донбасі, він допомагав пораненим, був парамедиком. Людмила вирішила помститися за сина і тому у 2016 також долучилась до...

Радіо Свобода -

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Новини Тернополя -

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #shorts #shortvideo #шортс #новиниМелітополь #церкваМелітополь #ЦерковьБлагодать #новостиМелитополь #церковьМелитополь #ЦерковьБлагодать

Новини Приазов'я -

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

ЛМН -

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

Про це та не тільки говоримо з народним депутатом України Сергієм Лабазюком TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -