П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Полишив спроби втекти: переяславський “Хатіко” знайшов люблячу родину та отримав нову кличку

Важливо

Пес із Переяслава Київської області, якого місцеві назвали Хатіко, нарешті об’єднався з новою родиною. Влітку 2023 року його врятували будівельники, які працювали на одному з об’єктів міста. Восени бригада поїхала, а хвостатий щодня бігав за автобусом, аби знайти своїх рятівників.

Про це повідомляє громадська організація із захисту прав тварин URSA.

Завдяки залученню професійного ловця переяславського Хатіко вдалося впіймати та перевезти до ветеринарної клініки в Києві. Там собака перебував під наглядом фахівців і пройшов необхідні медичні обстеження та процедури.

Еміне Джапарова, колишня перша заступниця Міністра закордонних справ, дізналася про бігуна завдяки публікації історії про нього в “УП. Життя” і вирішила взяти тварину в сім’ю. Завдяки жінці пес отримав не тільки турботу й увагу від люблячої власниці, а й справжню кличку – Джанкой.

Зазначається, що собака віднедавна проживає в приватному будинку в Київській області та “продовжує бігати свої кілометри, тільки вже в спокійному режимі, без надриву, по території великого двору разом із новим хвостатим другом Кримом, врятованим з Бахмута”. В оточенні люблячої родини собака полишив спроби втекти і тепер перебуває поруч із власницею.

Історія пса, якого місцеві прозвали Хатіко, розпочалась ще влітку 2023 року, коли його врятували будівельники міста. Від того часу, здавалось, тваринка постійно намагалась знайти своїх рятівників. Протягом кількох місяців собака кожного дня приходив на зупинку о 7 ранку та біг вслід за автобусом під номером 35, що курсує з одного кінця Переяслава в інший. Переяславський “Хатіко” на кожній із зупинок пильно вглядався в обличчя пасажирів і продовжував доганяти транспорт. Так пес проводив усі свої дні.

Місцеві припускали, що саме тим маршрутом могли колись поїхати будівельники, які прихистили собаку. Ймовірно, через постійні переїзди чоловіки не мали можливості взяти тварину зі собою, додають в URSA.

Як розповідало раніше BitukMedia, пес Рекс протягом восьми років чекав на березі Дніпра у Черкасах господаря-рибалку, який загинув. Тепер нарешті він знайшов нову родину.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі