146533
15:19 4.052023

На Рахівщині було проведено звітний концерт хорів та вокальних ансамблів

Життя 2342

Вчора, 3 травня, у Великобичківській мистецькій школі з ініціативи заступника директора з навчальної роботи Галини Дмитрівни ПРУЦЬ, підтримки викладачів музично-теоретичного та хорового відділу Наталії Іванівни ПУЛІСКА, Оксани Юріївни Підмалівської, Наталії Степанівни ШВЕЦЬ, а також керівника закладу Василя Васильовича ПОПОВИЧА, було проведено звітний концерт хорів та вокальних ансамблів.

Сценарій виступу «З джерел пісенних – світла мрія» підготувала Г.Д.Пруць, концертну програму вела О.Ю.Підмалівська. Твори були різноманітні за характером виконання, серед яких обробки народних пісень: М.Леонтовича, Д.Лазюка, Б.Батюка та авторські твори українських і закарпатських сучасних композиторів: І.Верменича, А.Кос-Анатольського, Я.Ярославенка, А.Мигай, Б.Фільц, І.Білика та інших.

Першим розпочав свій виступ – вокальний ансамбль учнів-першокласників (керівник Н.І.Пуліска). У їх виконання прозвучали цікаві дитячі пісні «Колискова», «Котик-сіренький», «Ой, на горі жито».

Успішно виступив і хор молодших класів (керівник Г.Д.Пруць), які також виконали ряд різнохарактерних українських та сучасних пісенних творів, серед яких і а-капельний: «Зацвіла в долині», «Дві подружки-цокотушки», «Киця-кицюня», «Подумаю-подумаю».

Пісні на патріотичну тематику: О, Україно!», «Козацька пісня», «Вишиванка» – злагоджено виконав ансамбль хлопчиків (керівник Н.С.Швець).

Завершив виступ дівчачий хор старших класів (керівник Г.Д.Пруць), який заспівав укр. Нар пісню «Грицю, Грицю до роботи», «Тихо над річкою». Родзинкою виступу була Закарпатська народна пісня в обробці Д.Лазюка «Іванку-Іванку», у якій крім хорового виконання та музичного супроводу фортепіано підголосковими вставками зазвучала і чарівна флейта у виконанні викладача Д.І.Пруця.

Юні учасники хорових колективів мистецької школи, з великою насолодою співали вивчені пісні. Допомагали їм з супроводом і концертмейстери закладу М.М.Савчук та М.Й.Підмалівський.

«Хіба можна знищити народ, який має такий міцний стержень, як пісня. Вона передається нам на генетичному рівні і поряд завжди. Пісня єднає рід, зв’язує покоління. Веде нас в широкий світ життя даруючи нам свої обереги»

Запрошені на свято батьки учасників звітного концерту хорових колективів, гучними оплесками вітали кожен виступ юних співаків-хористів. Завершилося свято хорової музики світлинами на пам’ятк, – розповів Василь Попович

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах